Krasnosielc. Jak zrobić róże z masy cukrowej? Bogumiła Zdunek z Wólki Drążdżewskiej wyjaśnia krok po kroku
Bogumiła Zdunek z Wólki Drążdżewskiej uczyła panie z kół gospodyń wiejskich tworzenia figur z masy cukrowej.
Piękne kwiaty, kokardy i koronki, postaci z bajek, ale też... ciężarówka - wszystko wykonane ręcznie z masy cukrowej i wkomponowane w smakowite torty. Bogumiła Zdunek z Wólki Drążdżewskiej tworzy słodkie dzieła sztuki. Cieszą oko i są jadalne. Nam opowiedziała o początkach swojej przygody z pieczeniem i przystrajaniem tortów i zdradziła sekrety tworzenia ozdób z masy cukrowej.
W dalszej części artykułu dowiesz się:
- jak przygotować masę cukrową (podajemy dokładny przepis)
- jak przechowywać gotową masę cukrową
- jak wykonać różę z masy cukrowej (instrukcja krok po kroku)
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień