Krasnosielc. Jak zrobić róże z masy cukrowej? Bogumiła Zdunek z Wólki Drążdżewskiej wyjaśnia krok po kroku

Czytaj dalej
Fot. Beata Dzwonkowska
Beata Dzwonkowska

Krasnosielc. Jak zrobić róże z masy cukrowej? Bogumiła Zdunek z Wólki Drążdżewskiej wyjaśnia krok po kroku

Beata Dzwonkowska

Bogumiła Zdunek z Wólki Drążdżewskiej uczyła panie z kół gospodyń wiejskich tworzenia figur z masy cukrowej.

Piękne kwiaty, kokardy i koronki, postaci z bajek, ale też... ciężarówka - wszystko wykonane ręcznie z masy cukrowej i wkomponowane w smakowite torty. Bogumiła Zdunek z Wólki Drążdżewskiej tworzy słodkie dzieła sztuki. Cieszą oko i są jadalne. Nam opowiedziała o początkach swojej przygody z pieczeniem i przystrajaniem tortów i zdradziła sekrety tworzenia ozdób z masy cukrowej.

W dalszej części artykułu dowiesz się:

  • jak przygotować masę cukrową (podajemy dokładny przepis)
  • jak przechowywać gotową masę cukrową
  • jak wykonać różę z masy cukrowej (instrukcja krok po kroku)
Pozostało jeszcze 91% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Beata Dzwonkowska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.