Trzeba tworzyć przepisy przeciw marnotrawstwu żywności

Czytaj dalej
Fot. 123rf
Tomasz Rozwadowski

Trzeba tworzyć przepisy przeciw marnotrawstwu żywności

Tomasz Rozwadowski

Rozmowa o ustawach zakazujących niszczenia niesprzedanych towarów z Markiem Borowskim, prezesem Federacji Polskich Banków Żywności.

Trzeba tworzyć przepisy przeciw marnotrawstwu żywności
Marek Borowski

We Francji od 2016 r. istnieje ustawa zakazująca niszczenia niesprzedanej żywności sieciom handlowym. Prawdopodobnie zakaz zostanie ustawowo rozszerzony na branżę odzieżową, kosmetyczną i chemii gospodarczej oraz elektroniki powszechnego użytku. Czy Polska także potrzebuje takich regulacji?

Pozostało jeszcze 88% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Tomasz Rozwadowski

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.